20 Şubat 2013 Çarşamba

Burnun dudakla uyumuna dikkat!

Genelde herkes küçük, dar, kalkık bir burun hayal eder. Ancak ideal olduğunu düşündüğümüz burun yüz şeklimize uygun olmayabilir.


Burnun dudakla uyumuna dikkat!

 Dr. Barış Çakır, yüz kısmında özellikle burnun dudakla uyumuna dikkat çekiyor ve “burun ucu ne kadar darsa o kadar güzeldir” kavramının yanlış olduğunu vurguluyor.
 
Dr. Barış Çakır, burun estetiği ameliyatlarında,  burun ucu genişliği ile dudak kalınlığı arasında, estetik bir ilişki olduğunu söylüyor. Burun ucunun genişliği ile dudak kalınlığı arasında doğru orantılı bir ilişki olduğuna değinen Çakır, dudak kalınsa, dar bir burun ucu yapmak uyumsuzluk yaratabilir diyor. Bazı markaların model yüzlerinde, bunun çok net görülebileceğini söyleyen Dr. Barış Çakır,  kalın ve büyük gözlü bir modelin, normalde patates burun ucu diyebileceğimiz bir ucu, çok uyumlu taşıyabildiğini dile getiriyor. 
 
Burun estetiğinde tek bir estetiğin doğru olmadığını her hastasına vurguladığını ifade eden Çakır, hastalarının, kendi yüz oranlarına benzeyen modeller getirdiklerini, bu nedenle istedikleri burnunda mantıklı olduğunu vurguluyor. Elinden geldiğince ve mevcut burnun izin verdiği ölçüde, yüze uyumlu burun yapmaya çalıştığını söyleyen Dr Barış Çakır, etli dudakları olan bir kişinin dar bir burun ucu istemesi durumunda bu isteği mutlaka tartıştığını da sözlerine ekliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder